Till sidans innehåll

Fyller du 18 i år?

Då har du troligtvis lämnat uppgifter till mönstringsunderlaget! I slutet av juni får du veta om du är en av de som kommer att kallas till mönstring eller inte.

När du och alla andra 18-åringar har svarat på frågorna i mönstringsunderlaget använder vi uppgifterna för att bedöma vilka som ska kallas till mönstring.

Frisk och van vid att träna
För att bli kallad till mönstring får du inte ha några allvarliga kroniska sjukdomar eller skador. Eftersom utbildningen är fysiskt krävande är det också bra om du är van vid att träna. När vi bedömer vilka som ska kallas till mönstring tar vi också hänsyn till om du är intresserad av en värnpliktsutbildning.

Utbildningen kan ibland upplevas vara både fysiskt och psykiskt påfrestande. Du kanske har en sjukdom eller skada som du inte ens tänker på i din normala vardag, men som faktiskt kan innebära problem för dig när du gör din värnplikt. Under utbildning och under tjänstgöring kan vi inte garantera att du har tillgång till mediciner eller specialkost. Vi kan inte ens garantera att du får mat på regelbundna tider. Därför är det extra viktigt att du är frisk och inte har några skador. Vi vill inte riskera att du eller någon annan ska komma till skada.

Logga in och följ ditt ärende

Använd dina personliga koder du fått hemskickade eller logga in med bank-id.

Sidansvarig: Informationsfunktionen
Granskad: 2017-09-25

Skriv ut