Till sidans innehåll

Boka om tid för mönstring

I kallelsen till mönstringen står det var och när du ska mönstra. Om tiden inte passar kan du boka en ny tid.

Ibland händer det saker som gör att man måste boka om en tid. Du kanske ska på träningsläger? Eller semester? Eller du kanske har ett viktigt prov i skolan? Oavsett vilken anledning du har måste du boka en ny tid för mönstring om den tid du har fått och som står i kallelsen inte passar.

Du kan boka en ny tid som är tidigast en månad före och senast en månad efter den tid du har fått och som står i kallelsen. Du kan boka en ny tid genom att logga in på minsida.rekryteringsmyndigheten.se. Kom ihåg att du först måste bekräfta kallelsen! 

I samband med ombokning av mönstringstid (e-tjänsten heter: Boka om mönstringstid) är det viktig att du kryssar i rutan "Boka logi" om du ska sova över. Detta gäller inte för personer som börjar sin mönstring kl. 08 eller personer som bor nära mönstringslokalen, då finns inte denna ruta att kryssa i. 

Kom ihåg! Är du uttagen till mönstring och har fått en kallelse måste du komma och mönstra. Detta gäller även om du bokar om tiden för mönstring. Om du inte kommer till mönstringen och saknar giltiga skäl för din frånvaro kan du få betala böter.

 

Sidansvarig: Informationsfunktionen
Granskad: 2017-09-21

Skriv ut

Dina förmåner

Läs mer om de förmåner du har rätt till när du ska mönstra och när du gör grundutbildning med värnplikt.

Logga in och följ ditt ärende

Använd dina personliga koder du fått hemskickade eller logga in med bank-id.