Till sidans innehåll

När blir jag kallad?

Ungefär två månader innan du ska mönstra får du en kallelse till mönstring. Kallelsen innehåller bland annat information om när och var du ska mönstra. 

När blir jag kallad till mönstring?

Vi kallar till mönstring utifrån när på året du är född. Vi mönstrar under perioden oktober 2017 till april 2018. Det innebär att du som fyller 18 år i januari kan räkna med att få en tid för mönstring i oktober-november. Du som fyller 18 år i december kommer att få en tid för mönstring i mars-april.

Observera! Fram till årsskiftet 2017/2018 görs vissa undantag från hur vi kallar till mönstring. Anledningen är att vår prövningsenhet i Kristianstad ska stängas och en ny öppnar i Malmö. Detta gör att du som bor i Kristianstad eller närliggande kommuner kan komma att kallas till mönstring tidigare än förväntat och du som bor i sydvästra Sverige kan få mönstra senare. Du som bor i Malmö mönstrar efter årsskiftet.

 

Viktigt att bekräfta kallelsen

När du har fått din kallelse måste du bekräfta att du har tagit emot den. Det gör du på minsida.rekryteringsmyndigheten.se. Efter det kan du boka om din tid om den tid du har fått inte passar. Du kan välja en ny tid som ligger inom en månad före eller en månad efter den tid som står i kallelsen. Du bokar om din tid genom att logga in på minsida.rekryteringsmyndigheten.se

Läs mer

Så funkar mönstringen
Kom-ihåg-lista inför mönstringen
Boka resa

Sidansvarig: Informationsfunktionen
Granskad: 2017-10-17

Skriv ut

Logga in och följ ditt ärende

Använd dina personliga koder du fått hemskickade eller logga in med bank-id.