Ansökan - Rekryteringsmyndigheten
Till sidans innehåll

Ansökan

Ansökan hos oss på Rekryteringsmyndigheten finns på webben och består av två delar: i första delen vill vi veta ditt personnummer och dina kontaktuppgifter. I den andra delen ska du svara på frågor om bland annat din hälsa. Du ska också anmäla dig till polisutbildningen på antagning.se.

I första delen av ansökan får du ange ditt personnummer och dina kontaktuppgifter i ett formulär på webben. Vi kontrollerar att du har fyllt 18 år samt att du är svensk medborgare. Det kontrollerar vi mot Skatteverkets register.

Ansökningsperioden för ansökan (del 1) till polisutbildningen som startar våren 2019 öppnar den 14 maj och du kan ansöka till och med den 31 maj.

Brev med inloggningsuppgifter

Om du uppfyller de grundläggande kraven får du ett brev från oss med inloggningsuppgifter till del två i ansökan, ett webbaserat frågeformulär. I del två vill vi veta lite mer om dig för att kunna bedöma dina möjligheter att klara polisutbildningen och att arbeta som polis. Du kommer att få svara på ett antal frågor om bland annat din hälsa, din skolgång och dina intressen. I det webbaserade frågeformuläret har du också möjlighet att ange önskemål om var du vill gå polisutbildningen om du blir antagen och var du vill göra din aspiranttjänstgöring (nytt för ansökan till polisutbildningen som startar våren 2018).

Ansökningsperioden för ansökan (del 2) till polisutbildningen som startar våren 2019 öppnar den 14 maj och du kan svara på frågorna till och med den 13 juni.

Observera! Får du inte brevet inom fem arbetsdagar från att du skickade in den första delen av ansökan måste du höra av dig till oss


Läs mer om utbildningens innehåll på polisen.se/blipolis.
 

Läs mer om att välja område för aspiranttjänstgöringen.

Det tar 20 minuter

Det tar ungefär 20 minuter att svara på alla frågor. Frågorna är indelade i olika avsnitt där varje avsnitt innehåller ett antal olika frågor. Allt du behöver veta för att svara på frågorna hittar du när du har loggat in.

Du kan när som helst avbryta och sedan fortsätta att svara på frågorna vid ett senare tillfälle. Om du avbryter och sen loggar in igen för att fortsätta kan du inte se de frågor som du redan har svarat på. Du ser bara att du har svarat på frågorna. 

När du har svarat på alla frågor ska du signera webbformuläret. Det gör du med den signeringskod som finns i brevet med inloggningsuppgifterna. I samband med signeringen har du möjlighet att se en sammanställning över alla frågorna och dina svar. Det är en bra idé att spara sammanställningen på din dator om du behöver gå tillbaka senare och kontrollera ett svar.

Skapa konto och anmäl dig till polisutbildningen på antagning.se

I samband med att du ansöker ska du också skapa ett konto och anmäla dig till polisutbildningen på Universitets- och högskolerådets webbplats antagning.se.

Vi kommer att kontrollera att du har de studiemeriter som krävs. Vi jämför också dina meriter med andra sökandes meriter för att avgöra vilka vi ska kalla till den medicinska och psykologiska prövningen hos oss.

Anmälan till polisutbildningen som startar våren 2019 är nu stängd. Nästa ansökningsperiod öppnar hösten 2018.

Sidansvarig: Kommunikationsfunktionen
Granskad: 2018-06-14

Skriv ut