Till sidans innehåll

Viktiga datum för dig som söker till polisutbildningen

Ansökan till polisutbildningen består av flera delar. De olika delarna kan ha olika datum för sista ansökningsdag. Håll koll på vilka datum som gäller!

Polisutbildningen, kursstart våren 2018

Utbildningen startar i januari 2018. Utbildningen finns i Umeå, Stockholm och Växjö. Du kan också genomföra utbildningen på distans.

 • Ansökan (del ett) öppnar den 15 maj kl 08.00 och du kan ansöka till och med den 31 maj.
   
 • Du kan svara på frågorna i det webbaserade frågeformuläret (ansökan del två) från och med den 15 maj till och med den 12 juni.
   
 • Du kan skapa konto och anmäla dig till polisutbildningen på antagning.se från att ansökan öppnar den 15 maj till och med den 13 juni. Om du behöver komplettera dina uppgifter på antagning.se behöver UHR ha dina papper senast den 21 juni.
   
 • Vi skickar ut kallelser till prövningen med början den 7 augusti. Observera att det tar några dagar från att vi skickar kallelsen till att du får hem den i din brevlåda.
   
 • Den medicinska och psykologiska prövningen genomförs från och med den 21 augusti till och med den 30 november.
   
 • Polisen genomför säkerhetsprövningsintervjuer i samband med den medicinska och psykologiska prövningen från och med den 21 augusti till och med den 30 november.
   
 • Beslutsdatum är planerat till den 8 december. Då fattar Polismyndigheten beslut om vilka som ska antas till polisutbildningen.
   
 • Antagningsbeskeden skickas ut via brev från och med den 11 december. Observera att det tar några dagar från att vi skickar ut beskedet till att du får det i din brevlåda. Om du är uttagen som reserv kan du bli antagen och kallad till utbildningen upp till tre veckor efter att utbildningen har startat.

Polisutbildningen, kursstart hösten 2017

Utbildningen startar i augusti 2017. Utbildningen finns i Umeå, Stockholm och Växjö. Du kan också genomföra utbildningen på distans.

 • Den medicinska och psykologiska prövningen genomförs från och med den 30 januari 2017 till och med den 10 maj 2017.
   
 • Polisen genomför säkerhetsprövningsintervjuer i samband med den medicinska och psykologiska prövningen från och med den 30 januari till och med den 10 maj.
   
 • Beslutsdatum är planerat till den 29 maj 2017. Då fattar Polismyndigheten beslut om vilka som ska antas till polisutbildningen.
   
 • Antagningsbeskeden skickas ut via brev från och med den 30 maj 2017. Observera att det tar några dagar från att vi skickar ut beskedet till att du får det i din brevlåda. Om du är uttagen som reserv kan du bli antagen och kallad till utbildningen upp till tre veckor efter att utbildningen har startat.

 Rekryteringsmyndigheten tar emot och hanterar alla ansökningar till polisutbildningen. Vi genomför också testerna och undersökningarna under den medicinska och psykologiska prövningen. Det gör vi på uppdrag av Polisen.

Vid antagningen till polisutbildningen samarbetar vi med Utbildnings- och högskolerådet (UHR).

Så här går antagningsprocessen till: 

Ansökan                                          
Frågor på webben
                                         
Anmälan på antagning.se                                          
Kallelse till prövning                                          
Prövning                                          
Säkerhetsprövningsintervju                                          
Antagningsbesked                                          
Utbildningen startar                                          Sidansvarig: Informationsfunktionen
Granskad: 2017-04-03

Skriv ut

Läs mer

Läs mer om antagningskraven, om polisutbildningen och om hur det är att arbeta som polis på polisen.se/blipolis.