Viktiga datum för dig som söker till polisutbildningen - Rekryteringsmyndigheten
Till sidans innehåll

Viktiga datum för dig som söker till polisutbildningen

Ansökan till polisutbildningen består av flera delar. De olika delarna kan ha olika datum för sista ansökningsdag. Håll koll på vilka datum som gäller!

Polisutbildningen, kursstart våren 2019

Utbildningen startar våren 2019. Utbildningen finns i Umeå, Stockholm, Växjö och Malmö. Du kan också genomföra utbildningen på distans.

 • Ansökan (del ett) öppnar den 14 maj kl. 08.00 och du kan ansöka till och med den 31 maj.
   
 • [NYTT DATUM!] Du kan svara på frågorna i det webbaserade frågeformuläret (ansökan del två) från och med den 14 maj till och med den 13 juni. 

  Observera! På grund av det stora antalet ansökningar förlänger vi möjligheten att svara på frågorna i den andra delen av ansökan. Sista dag att svara är den 13 juni.
   
 • Du kan skapa konto och anmäla dig till polisutbildningen på antagning.se från att ansökan öppnar den 14 maj till och med den 11 juni. Om du behöver komplettera dina uppgifter på antagning.se behöver UHR ha dina papper senast den 21 juni. Om du studerar under våren 2018 måste du ladda upp betygen senast den 21 juni.
   
 • Vi skickar ut kallelser till prövningen med början den 7 augusti 2018. Observera att det tar några dagar från att vi skickar kallelsen till att du får hem den i din brevlåda.
   
 • Den medicinska och psykologiska prövningen genomförs från och med den 27 augusti till och med den 30 november 2018.
   
 • Polisen genomför säkerhetsprövningsintervjuer i samband med den medicinska och psykologiska prövningen från och med den 27 augusti till och med den 30 november 2018.
   
 • Beslutsdatum är planerat till den 11 december 2018. Då fattar Polismyndigheten beslut om vilka som ska antas till polisutbildningen.
   
 • Antagningsbeskeden skickas ut via brev från och med den 12 december. Observera att det tar några dagar från att vi skickar ut beskedet till att du får det i din brevlåda. Om du är uttagen som reserv kan du bli antagen och kallad till utbildningen upp till tre veckor efter att utbildningen har startat.

 

Polisutbildningen, kursstart hösten 2018

Utbildningen startar i augusti 2018. Utbildningen finns i Umeå, Stockholm och Växjö. Du kan också genomföra utbildningen på distans. 

 • Den medicinska och psykologiska prövningen genomförs från och med den 29 januari till och med den 3 maj 2018.
   
 • Polisen genomför säkerhetsprövningsintervjuer i samband med den medicinska och psykologiska prövningen från och med den 29 januari till och med den 9 maj 2018.
   
 • Beslutsdatum är planerat till den 30 maj 2018. Då fattar Polismyndigheten beslut om vilka som ska antas till polisutbildningen.
   
 • Antagningsbeskeden skickas ut via brev från och med den 31 maj. Observera att det tar några dagar från att vi skickar ut beskedet till att du får det i din brevlåda. Om du är uttagen som reserv kan du bli antagen och kallad till utbildningen upp till tre veckor efter att utbildningen har startat.

 

 Rekryteringsmyndigheten tar emot och hanterar alla ansökningar till polisutbildningen. Vi genomför också testerna och undersökningarna under den medicinska och psykologiska prövningen. Det gör vi på uppdrag av Polisen.

Vid antagningen till polisutbildningen samarbetar vi med Universitets- och högskolerådet (UHR).

Så här går antagningsprocessen till: 

Ansökan                                          
Frågor på webben
                                         
Anmälan på antagning.se                                          
Kallelse till prövning                                          
Prövning                                          
Säkerhetsprövningsintervju                                          
Antagningsbesked                                          
Utbildningen startar                                          Sidansvarig: Kommunikationsfunktionen
Granskad: 2018-06-14

Skriv ut

Läs mer

Läs mer om antagningskraven, om polisutbildningen och om hur det är att arbeta som polis på polisen.se/om-polisen/bli-polis/