Till sidans innehåll

MSB - läkarundersökning av studerande till myndighetens utbildningar

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, anlitar Rekryteringsmyndigheten för medicinska undersökningar. Undersökningarna gäller bland andra dem som är preliminärt antagna till den tvååriga utbildningen Skydd mot olyckor.

Läkarundersökningen gör man för att vara helt säker på att de studerande är fullt friska och kan klara de krävande momenten i utbildningen. Våra läkare gör undersökningarna, men det är MSB som beslutar vilka som slutligen ska antas till utbildningen. 

Grundlig läkarundersökning samt arbets-ekg

När de studerande börjar utbildningen har de alla genomgått en grundlig läkarundersökning, som även inkluderar arbets-ekg. Inför det andra utbildningsåret gör våra läkare ytterligare en undersökning.

I år tar vi emot drygt 600

I år ska vi undersöka drygt 300 preliminärt antagna förstaårsstudenter och 310 andraårsstudenter vid våra avdelningar för urvalstest i Stockholm, Göteborg och Kristianstad. 

MSB anlitar oss också för läkarundersökning av dem som sökt myndighetens brandingenjörsutbildning. I år tar vi emot mellan 35 och 50 personer vid vår avdelning för urvalstest i Kristianstad. 

Flexibilitet och lång erfarenhet

De här uppdragen kan vi utföra tack vare att vi har verksamhet på flera orter. Dessutom är våra läkare och sjuksköterskor mycket erfarna och vana att ta emot och undersöka många personer under en kort och intensiv period. Det betyder mycket för MSB – och för dem som kommer till oss. 

Sidansvarig: Kommunikationsfunktionen
Granskad: 2014-08-19

Skriv ut