Till sidans innehåll

Publiceringsdatum: 2016-08-26

Dags för prövning till polisutbildningen med start januari 2017

Är du kallad till den medicinska och psykologiska prövningen i samband med antagningen till polisutbildningen som startar januari 2017? Då ska du fortsätta läsa här!

Från och med den 5 september och till och med den 30 november pågår den medicinska och psykologiska prövningen för dig som har sökt till polisutbildningen som startar i januari nästa år.

Om du har gått vidare i antagningen och ska genomgå prövningen har du fått en kallelse från oss. I kallelsen står det bland annat var du ska genomföra prövningen och när. Här på webbplatsen hittar du ytterligare information om bland annat...

På webbplatsen hittar du också en kom-ihåg-lista med allt du behöver ha med och också vägbeskrivningar till våra urvalsavdelningar i Stockholm, Göteborg och Kristianstad. 

Nyfiken på hur en prövningsdag kan se ut?

Den medicinska och psykologiska prövningen kan se lite olika ut beroende på vilken tid på dagen du startar prövningen, om det är första gången du prövar till polisutbildningen eller om du har prövat tidigare och har godkända värden. Under En dag på Rekryteringsmyndigheten kan du läsa mer om hur dagen hos oss ser ut för de flesta som prövar till polisutbildningen.

Om du inte kan eller vill komma...

Om du har fått en kallelse men inte har möjlighet att komma till oss den tid som står i brevet ska du höra av dig. Ring 0771-24 40 30 och prata med en handläggare. Möjligheten att byta tid är begränsad men finns det lediga tider kan handläggaren hjälpa dig med en ny tid.

Om du inte längre är intresserad av att genomföra polisutbildningen ska du återta din ansökan. Det innebär att du avbryter din ansökan och lämnar din plats på den medicinska och psykologiska prövningen till en annan sökande. Om du återtar din ansökan kan du alltid ansöka igen vid ett senare tillfälle.

Under Om du har frågor hittar du kontaktuppgifter och tider för när våra handläggare finns tillgängliga. 

Antagningskrav, polisutbildningen och polisyrket

På Polisens webbplats polisen.se/blipolis hittar du allt du behöver veta om antagningskraven, om utbildningen och om hur det är att arbeta som polis.

Välkommen till den medicinska och psykologiska prövningen!

Sidansvarig: Kommunikationsfunktionen
Granskad: 2016-08-26

Skriv ut