Till sidans innehåll

Publiceringsdatum: 2015-10-09

Har du ansökt till GMU och bor i Östergötlands eller Örebro län? Läs här!

Från och med den 6 november har vi en ny områdesindelning. Den innebär att du som bor i Östergötlands eller Örebro län ska antagningspröva för GMU på vår avdelning i Stockholm.

Bor du i Östergötlands län eller i Örebro län? Ansökte du till GMU före den 6 november? Har du bokat en tid för antagningsprövning? Ska du genomföra prövningen den 6 november eller senare? Svarar du JA på alla frågorna ska du fortsätta läsa.

De som har ansökt till GMU före den 6 november och som bor i Östergötlands län och i Örebro län har i första hand antagningsprövat på vår avdelning i Kristianstad respektive i Göteborg. Från och med den 6 november ska de istället antagningspröva i Stockholm. Svarade du JA på frågorna ovan är du en av dem som påverkas av förändringarna i vår områdesindelning. 

Jag har svarat JA på alla frågorna men jag har inte bokat min resa ännu. Hur påverkar det här mig?

När du ska boka en resa via tjänsten ”Boka resa till antagningsprövningen” på Min sida kommer du inte att bli erbjuden någon betald tågresa. För att få din resa betald ska du kontakta våra handläggare så hjälper de dig att boka resan. Du når våra handläggare på 0771-24 40 30, måndag klockan 10.00-16.00 och tisdag-fredag klockan 08.00-16.00. Lunchstängt klockan 11.30-12.30. 

Jag försöker boka resa till antagningsprövningen via tjänsten på Min sida men det verkar som att jag får bekosta resan själv. Ska det vara så?

Att du inte kan boka en fri resa är en följd av att vi byter vår områdesindelning. Eftersom du har ansökt före den 6 november och ska antagningspröva den 6 november eller senare, det vill säga efter att vi ändrade områdesindelningen, kommer du inte att bli erbjuden en fri resa.

För att få din resa betald ska du kontakta våra handläggare så hjälper de dig att boka resan. Du når våra handläggare på 0771-24 40 30, måndag klockan 10.00-16.00 och tisdag-fredag klockan 08.00-16.00. Lunchstängt klockan 11.30-12.30. 

Jag bor i Östergötlands län/Örebro län och har tänkt ansöka till GMU den 6 november eller senare. Hur påverkar den ändrade områdesindelningen mig?

När du bokar tid för antagningsprövning kommer vi att föreslå att du genomför din antagningsprövning i Stockholm. Väljer du att antagningspröva i Stockholm kommer Försvarsmakten att bekosta din tågresa till och från antagningsprövningen. 

Varför ändrar ni områdesindelningen?

Vi vill gärna att det ska vara enkelt att resa till våra urvalsavdelningar och att resvägen ska vara så kort som möjlig för så många som möjligt. Vi anpassar därför vår områdesindelning och hoppas att det ska underlätta för dig. 

Sidansvarig: Kommunikationsfunktionen
Granskad: 2015-10-09

Skriv ut

Min sida

Logga in till Min sida för att ansöka till GMU, för att boka tid och resa till antagningsprövningen och för att se vad som händer med din ansökan.