Till sidans innehåll

Våra e-tjänster

Med e-tjänst menar vi tjänster som förmedlas elektroniskt. Syftet är i första hand att förenkla för dig. Istället för att lämna intyg och uppgifter på papper kan du utföra ditt ärende direkt på någon av våra webbplatser. Våra e-tjänster fungerar dygnet runt och är oberoende av kontorstider och telefontider.

Vi utvecklar elektroniska tjänster som används både för vår egen verksamhet och av våra kunder. Detta är några exempel: 

Beredskapsunderlag

Beredskapsunderlaget är Rekryteringsmyndighetens webbaserade frågeformulär. Frågorna handlar bland annat om hälsa, fysisk prestationsförmåga, intressen och skolgång. Alla 18-åringar som är svenska medborgare ska svara på frågorna i beredskapsunderlaget. Ungdomarnas uppgifter använder vi sedan för att bedöma om de ska mönstra och eventuellt tjänstgöra om plikten återinförs. Beredskapsunderlaget finns på e.rekryteringsmyndigheten.se.

Ansökningar

Rekryteringsmyndigheten tar emot och hanterar ansökningar till bland annat Försvarsmaktens utbildningar. Är du intresserad av den grundläggande militära utbildningen (GMU) ansöker du via minsida.rekryteringsmyndigheten.se. Försvarsmakten tillämpar kontinuerlig antagning till GMU. Det innebär att du kan ansöka när som helst under året.

Vi tar också emot och hanterar ansökningar till polisutbildningen via e.rekryteringsmyndigheten.se. Till polisutbildningen kan du ansöka under särskilda ansökningsperioder.

Logga in med e-legitimation till minsida.rekryterinsgmyndigheten.se

För att ansöka till GMU och för att använda de övriga tjänster som finns på minsida.rekryteringsmyndigheten.se behöver du identifiera dig på något sätt. Ska du ansöka till GMU kan du logga in med e-legitimation. Om du inte har en e-legitimation och inte heller har möjlighet att skaffa en kan du beställa ett lösenord från oss.

Logga in med lösenord till e.rekryteringsmyndigheten.se

Ska du svara på frågorna i beredskapsunderlaget behöver du ett lösenord för att kunna logga in. Lösenordet får du från oss via brev i samband med din 18-årsdag.

Till första delen av ansökan till polisutbildningen behöver du inte logga in. Om du går vidare efter första delen får du inloggningsuppgifter via brev från oss. De inloggningsuppgifterna behöver du för att svara på frågorna i del två i ansökan.

Lösenordet du får från oss är unikt och fungerar bara tillsammans med ditt personnummer.

Sidansvarig: Informationsfunktionen
Granskad: 2015-04-23

Skriv ut