Till sidans innehåll

Förberedelser

Du kan förbereda dig på många olika sätt inför din utbildning. Att träna fysiskt är ett. Här hittar du många andra.

Ta hjälp med din träning

Försvarsmakten har tagit fram en app med olika träningsprogram, som du kan ta hjälp av då du förbereder dig inför din utbildning. Du hittar FMTK både på App Store och Google Play. 

Räkningar

Se till att ha dina räkningar på autogiro eller att det finns någon som kan betala dem åt dig under din utbildning. Du har inte alltid tillgång till internet eller möjlighet att betala dina räkningar på plats.

Familj

Förbered din familj att du under utbildningen kommer att resa bort veckovis och ibland flera veckor i taget. Då kommer du inte att finnas tillgänglig på telefon eller sociala medier som vanligt. Händer något akut med någon i din närhet kan dina anhöriga alltid kontakta det regemente/flottilj du gör din utbildning vid. De meddelar dig om du till exempel är på en övning och inte finns tillgänglig. Här hittar du kontaktuppgifter till alla förbanden.

Planera din resa i tid

Boka och planera din inställelse resa i god tid så du är säker på att det finns plats på tåget, det gör du på "Min sida". Du kan läsa mer om vad som gäller för resor under utbildningstiden.

Informationshelg

Innan du börjar din utbildning kommer du att bjudas in till en informationshelg på det förbandet du ska tjänstgöra. Där har du möjlighet att prova på livet som soldat och möta befälen som jobbar där. Det är ett mycket bra tillfälle för dig att lära dig mer om din kommande utbildning. Inbjudan till informationshelgen kommer på ”Min sida”. 

Sidansvarig: Kommunikationsfunktionen
Granskad: 2018-02-21

Skriv ut

Under utbildningen.

Läs mer