Till sidans innehåll

Inte längre intresserad av att genomföra grundutbildning med värnplikt

Ibland kan både motivation och intresse variera. Om du inte längre ser fram emot att genomföra grundutbildning med värnplikt, vad gör du då? 

Det är naturligt att motivation och intresse varierar. Det är också naturligt att du kan känna dig nervös inför att börja din grundutbildning med värnplikt. Du vet inte riktigt vad som väntar och kanske är det första gången du är hemifrån en längre tid? Men du är garanterat inte ensam om att vara nervös. De flesta anpassar sig dock snabbt och får under utbildningen vänner för livet. 

I och med att det är din plikt att mönstra och genomföra grundutbildning med värnplikt kan du inte bara hoppa av om du inte känner för det längre. Du måste komma till förbandet och inställa dig för utbildningen. Om du inte inställer dig vid utbildningen kan det få rättsliga konsekvenser. När du väl är på plats kan du prata med befälen om din oro.

Om du är nyfiken på eller undrar vad som kommer möta dig när du börjar din grundutbildning med värnplikt, kan du gå in på Försvarsmaktens youtubekanal för att se filmer om grundutbildningen.

Om du fortfarande känner dig osäker inför vad som kommer möta dig när du börjar din utbildning kan du ta kontakt med Försvarsmaktens Rekryteringslinje.

Sidansvarig: Kommunikationsfunktionen
Granskad: 2018-02-21

Skriv ut

Rättsliga konsekvenser.

Läs mer