Till sidans innehåll

Boka om tid för mönstring

I kallelsen till mönstringen står det var och när du ska mönstra. Om tiden inte passar kan du själv boka en ny tid, du kan bara göra det en gång.

Ibland händer det saker som gör att man måste boka om en tid. Du kanske ska på träningsläger? Eller semester? Eller du kanske har ett viktigt prov i skolan? Oavsett vilken anledning du har måste du boka en ny tid för mönstring om den tid du har fått och som står i kallelsen inte passar.

Du kan boka en ny tid som är tidigast en månad före och senast en månad efter den tid du har fått och som står i kallelsen. Du kan boka en ny tid genom att logga in på minsida.rekryteringsmyndigheten.se. Kom ihåg att du först måste bekräfta kallelsen! 

I samband med ombokning av mönstringstid (e-tjänsten heter: Boka om mönstringstid) är det viktigt att du kryssar i rutan "Boka logi" om du ska sova över. Detta gäller inte för personer som börjar sin mönstring kl. 08 eller personer som bor nära mönstringslokalen, då finns inte denna ruta att kryssa i. 

Kom ihåg! Är du uttagen till mönstring och har fått en kallelse måste du komma och mönstra. Detta gäller även om du bokar om tiden för mönstring. Om du inte kommer till mönstringen och saknar giltiga skäl för din frånvaro kan du få betala böter.

 

Ombokningsregler

Endast en ombokning är tillåten efter att kallelsen är bekräftad:
Du har möjlighet att boka om din mönstringstid en (1) gång, om du blir sjuk eller inte kan komma av någon annan anledning.

OBS! Om du inte hittar någon ledig tid kan du ringa till vårt kontaktcenter. Telefon 0771-24 40 30 

 

När ingen mer ombokning är tillåten:
Om du redan har utnyttjat din möjlighet att boka om mönstringstiden kan du kontakta Rekryteringsmyndighetens kontaktcenter på telefon 0771-24 40 30. Handläggarna avgör om du har giltiga skäl att få boka om din tid, intyg kan komma att krävas av dig.

Behöver du boka om din tid ytterligare gånger ska du alltid styrka dina skäl med intyg.

De som uteblivit en gång och kallas igen:
Du inställde dig inte på din tidigare mönstringstid och har nu fått en tid som du själv inte kan boka om. Du kan kontakta Rekryteringsmyndighetens kontaktcenter på telefon 0771-24 40 30. Handläggarna avgör om du har giltiga skäl att få boka om din tid, intyg kan komma att krävas av dig. 

Behöver du boka om din tid ytterligare gånger ska du alltid styrka dina skäl med intyg.

Sidansvarig: Kommunikationsfunktionen
Granskad: 2019-01-09

Skriv ut

Dina förmåner

Läs mer om de förmåner du har rätt till när du ska mönstra och när du gör grundutbildning med värnplikt.

Uppskov

De flesta högskolor ger anstånd med studier om du ska göra värnplikt, men inte alla. Då kan du istället ansöka om uppskov.