Till sidans innehåll

När blir jag kallad?

Ungefär två månader innan du ska mönstra får du en kallelse till mönstring. Kallelsen innehåller bland annat information om när och var du ska mönstra. För dig som är född 2002 pågår mönstringen mellan augusti 2020 till april 2021.

När blir jag kallad till mönstring?

Generellt kallar vi till mönstring utifrån när på året du är född. Är du född i januari får du oftast komma och mönstra tidigt i perioden, är du född i december får du komma och mönstra i slutet av perioden. I vissa fall beror det också på var i landet du bor. Du får kallelsen ungefär två månader innan du ska komma till oss för att mönstra.

Viktigt att bekräfta kallelsen

När du har fått din kallelse måste du bekräfta att du har tagit emot den. Det gör du på minsida.rekryteringsmyndigheten.se

Om du inte fått din kallelse

Har du inte fått någon kallelse i april det år du fyller 19, kan du ta kontakt med vårt kontaktcenter.

Om du får förhinder

Om du inte kan komma till din mönstring måste du innan din mönstringsdag ta kontakt med vårt Kontaktcenter som avgör om du har skäl för att få en ny mönstringstid. Du kan behöva styrka dina skäl med intyg. Det är viktigt att du hör av dig så snart som möjligt för att vi ska kunna hantera ditt ärende innan din mönstringstid. Observera att kallelsen till mönstring gäller så länge som du inte har fått ett annat besked.

Sidansvarig: Kommunikationsfunktionen
Granskad: 2020-06-29

Skriv ut

Logga in och följ ditt ärende

Använd dina personliga koder du fått hemskickade eller logga in med bank-id.