Till sidans innehåll

Kom-ihåg-lista inför mönstring

Ska du komma och mönstra? Då finns det en del saker du behöver ha med dig till mönstringen.

Det här måste du ta med dig till mönstringen.

Legitimation

Viktigt! Du måste ha med dig en giltig id-handling eller giltigt pass för att mönstra. Har du inte det får du inte mönstra den dagen.


Hälsodeklarationen 

Fyll i den medicinska hälsodeklarationen, skriv ut den och ta med den till mönstringen. Du hittar hälsodeklarationen här

Meritförteckning, intyg och CV

I din meritförteckning listar du de jobb eller sommarjobb du har eller har haft (när och hur länge), dina förtroendeuppdrag (om du har varit med i elevråd eller liknande) eller om du har varit ledare i någon klubb eller idrottsförening. I meritförteckningen kan du också berätta om dina fritidsintressen.

Har du ett CV eller intyg kan du ta med dem.

Betyg/omdöme som styrker din behörighet

Ta med kopior på dina betygsdokument, både avgångsbetyget från grundskolan och ditt senaste gymnasiebetyg, och se till att de blir vidimerade. Att vidimera en kopia innebär att personen intygar att kopian överensstämmer med originalet. För att vidimeringen ska gälla måste två personer (inte familjemedlemmar) ha skrivit sina namnteckningar samt namnförtydligande och telefonnummer direkt på kopian. En person som kan vidimera kopian kan till exempel vara en granne.

Glasögon eller linser och recept från optiker

Om du har glasögon eller linser så ska du ta med synrecept från optiker. Om du har ett kraftigt synfel mer än glasögon/linsstyrka +7 eller -8 dioptrier för korrektion, så får synreceptet inte vara äldre än 2 år.

Observera! Använder du nattlinser ska du inte använda dem under en vecka innan mönstringsdagen.


Träningskläder

Shorts eller tights, t-shirt och gympaskor fungerar bra. Du kommer genomföra ett cykeltest där du blir svettig. Ta med handduk och tvål så att du kan duscha efteråt, det finns separata omklädningsrum för killar och tjejer.

Observera! De lunchrestauranger vi hänvisar till i samband när du ska äta lunch godtar inte träningskläder som klädsel. Se därför till att du har ombyte med dig.

Sova över

Pågår mönstringen under två dagar kan du behöva sova över. Det finns sovsalar i anslutning till våra lokaler. Ska du sova över behöver du ta med dig hygienartiklar och kläder för att sova över. Det kan även vara bra att ha med en bok som du kan läsa på kvällen. Det finns spel och tv i våra sällskapsrum. Du behöver inte ta med egna sängkläder. Tjejer och killar sover i separata rum.

Viktigt! Du som börjar mönstringen på morgonen, kl. 08:00 och har lång resväg, kan få komma redan kvällen innan mönstringsdagen och sova över. Vi kan inte erbjuda övernattning från söndag eller annan helgdag. För att boka ett boende innan mönstringsdagen ringer du vårt kontaktcenter på telefonnummer 0771-24 40 30.

 

Om du har, ska du också ta med dig:

Intyg eller journalkopia om aktuell eller tidigare sjukdom, operation eller kroppsskada. Observera att du själv får stå för eventuella kostnader för intygen.

Intyg från arbetsgivare om särskild yrkeserfarenhet, till exempel svetsning eller programmering.

Körkort eller intyg om pågående utbildning i körskola.

Certifikat (radio, flyg, båt)

Intyg på medlemskap och utbildningskort om genomgången utbildning inom frivillig försvarsorganisation.

Sidansvarig: Kommunikationsfunktionen
Granskad: 2019-02-07

Skriv ut

Packlista för utskrift