Till sidans innehåll

Befattningsutbildning för dig med godkänd GMU

Har du genomfört en godkänd grundläggande militär utbildning kan du nu komma tillbaka till Försvarsmakten och göra befattningsutbildningen.

Foto: Jimmy Croona

Befattningsutbildningen blir en komplettering till din GMU och efter utbildningen kan du ta anställning i Försvarsmakten. För att vara behörig att ansöka ska du ha genomfört den grundläggande militära utbildningen i minst tre månader, och totalt tjänstgjort kortare än sex månader.

Ansökan
Du gör ansökan via ”Min sida” och svarar på frågorna i Rekryttestet. Det är samma Rekryttest som när du ansökte första gången.

Blir du godkänd bokar du en tid för prövning och kommer till våra lokaler. Vid inskrivningssamtalet får du ta ställning om de föreslagna befattningsutbildningarna är något som du kan tänka dig.

Om du tackar ja till befattningsutbildningen skrivs du in som värnpliktig. Det betyder att du själv inte kan bestämma om du ska avbryta din utbildning.

Inryck
Du rycker in när den utbildningsinriktning du sökt till går in i befattningsutbildningsskedet. På Försvarsmaktens webbplats hittar du information om när de olika utbildningarna börjar, här hittar du dem.

Sidansvarig: Kommunikationsfunktionen
Granskad: 2019-03-06

Skriv ut