Till sidans innehåll

Boka tid och resa för prövning - vad gäller?

Här kan du läsa mer om vad som gäller om du ska boka tid och resa för prövning, om du ska återta din ansökan samt vad som gäller för dig som har skyddad adress eller som saknar folkbokföringsadress.

Du bokar din tid för prövning på Min sida, minsida.rekryteringsmyndigheten.se. Du väljer själv om du ska pröva i Stockholm eller Malmö. Tänk på att ditt val kan innebära att du får ordna och betala din resa på egen hand.

Boka tid på prövningsplatsen

Vi vill att du i första hand bokar en tid på den prövningsplats som redan är vald i tjänsten Boka tid för prövning på minsida.rekryteringsmyndigheten.se. Har du lång resväg får du boka en fri resa tur och retur mellan din bostadsort och den prövningsplats som redan är ifylld.

Kan du inte boka resa via Min sida?

I första hand vill vi att du bokar din resa via tjänsten Boka resa till prövningen på minsida.rekryteringsmyndigheten.se. Om du av någon anledningen inte kan boka resa via webbplatsen kan du istället kontakta våra handläggare som då kan hjälpa dig. Kontaktuppgifter till Rekryteringsmyndighetens handläggare samt tider när de finns tillgängliga hittar du under Kontakta oss.

Får du inte tag på handläggarna kan du istället ringa till SJ på 0771-75 75 55. Välj alternativ 2 och därefter alternativ 1. Uppge att du behöver boka tid för prövning till grundutbildning med värnplikt.

Boka boende i samband med prövningen

Har du en starttid för prövningen före klockan 11.00 innebär det att du avslutar prövningen samma dag. Har du en starttid klockan 11.00 eller senare innebär det att prövningen pågår under två dagar. Prövningen startar den ena dagen och fortsätter sedan tidigt nästa morgon. Har du lång resväg kan du boka sängplats och frukost på prövningsplatsen. Sängkläder ingår om du bokar sängplats.

Du bokar din sängplats i samband med att du bokar tid för prövningen.

Du som behöver sova över kvällen innan prövning

Om du har extra lång resväg och behöver sängplats kvällen innan prövningsdagen ska du höra av dig till Rekryteringsmyndigheten. Du hittar kontaktuppgifter till handläggarna under Kontakta oss

Inga lediga tider? Då kan du ta tillbaka din ansökan och söka igen senare

Om du inte hittar en tid för prövning som passar dig eller om det inte finns några lediga tider kan du ta tillbaka din ansökan (återta) och sedan ansöka igen vid ett senare tillfälle. Det är många som ansöker om att få pröva till grundutbildning med värnplikt och antalet tider är begränsade. Eftersom du måste boka en tid för prövning inom 90 dagar från det att vi har tagit emot din ansökan kan du hamna i ett läge där det inte finns några lediga tider under den perioden. Vi rekommenderar då att du tar tillbaka din ansökan och sedan söker igen vid ett senare tillfälle.

Tips! De flesta bokar om sina tider på kvällen eller på helgen. Det innebär att du har störst chans att hitta en tid som passar om du gör din bokning tidigt på morgonen eller direkt efter helgen. 

Du tar tillbaka din ansökan med tjänsten Återta ansökan som du hittar under Mina val på Min sida. Så snart du har fått en bekräftelse under Mina handlingar på Min sida om att du har återtagit din ansökan kan du ansöka på nytt. Du börjar då om från början med din ansökan. Det innebär att du måste gå igenom stegen i ansökan och svara på frågorna i Rekryttestet en gång till.

Du kan också återta din ansökan om du ångrar dig och inte längre vill ansöka om prövning till grundutbildning med värnplikt.

Om du har skyddad adress eller om vi saknar din folkbokföringsadress

Om du har skyddad adress eller om vi saknar din folkbokföringsadress väljer du själv den prövningsplats som passar dig bäst. Du får boka en fri resa tur och retur mellan din bostadsort och den prövningsplatsen som du väljer.

Sidansvarig: Kommunikationsfunktionen
Granskad: 2018-10-16

Skriv ut

Boka tid och resa


Du bokar din tid för prövning och resa till och från Rekryteringsmyndigheten på Min sida. Där kan du också boka om din tid.

Tips!

Hittar du ingen tid som passar? Försök igen! 

Du har störst chans att hitta en tid som passar om du gör din bokning tidigt på morgonen eller direkt efter helgen.