Till sidans innehåll

Försvarsmaktens specialist- och reservofficersutbildning, anpassad reservofficersutbildning (SOU/ROU/AROU)

Rekryteringsmyndigheten genomför tester och bedömningar vid antagningsprövningen för de som sökt Försvarsmaktens specialist- och reservofficersutbildning samt anpassad reservofficersutbildning.

Information angående covid-19/Coronaviruset

Du ska ha varit fullt frisk i minst två dygn när du kommer till oss för att pröva. Stanna hemma om du uppvisar minsta sjukdoms- eller infektionstecken. Du ska också stanna hemma om du har tagit ett covid-19 test och väntar på svar från det.

När du reser till och från våra prövningsenheter så ska du tänka på att undvika trängsel och hålla avstånd, räkna därför med att resan kan ta lite längre tid än vanligt. Väntetiderna kan bli något längre under prövningen på grund av de skyddsåtgärder som Rekryteringsmyndigheten har infört.

Läs mer här om vad som gäller för dig som ska komma till oss för att mönstra eller pröva eller har gjort en ansökan

Vid frågor kan du höra av dig till Kontaktcenter på 0771-24 40 30 eller kontaktcenter@rekryteringsmyndigheten.se

 

Specialist- och reservofficersutbildningen – så går antagningen till:

1. Ansökan

Om du är intresserad av att bli specialistofficer eller reservofficer ansöker du på Försvarsmaktens webbplats. Ansökan är endast öppen under vissa datum.
Läs mer om de olika officersutbildningarna och ansök på Försvarsmaktens webbplats 

2. Officerstestet
Om du uppfyller kraven för att ansöka får du tillgång till e-tjänsten "officerstest" på Min Sida. Officerstestet är ett frågeformulär som omfattar ett trettiotal frågor om din hälsa. Om du är godkänd på officerstestet får du tillgång till e-tjänsten "boka prövningstid" på Min Sida.

3. Boka resa till antagningsprövningen

När du bokat en prövningstid får du tillgång till e-tjänsten "boka resa" på Min Sida. Om du bor nära något av våra prövningskontor har du inte rätt att få din resa betald utan då får du istället ta dig till antagningsprövningen på egen hand eller med lokaltrafiken. 

4. Antagningsprövningen

Antagningsprövningen omfattar olika fysiska tester, medicinska och psykologiska bedömningar samt en säkerhetsprövningsintervju. Läs mer om de olika momenten under Antagningsprövningen.

I kom-ihåg-listan hittar du allt du behöver ha med dig till antagningsprövningen.

Inför psykologintervjun ska du ha svarat på ett antal frågor om dig själv. Frågorna hittar du i intervjuunderlaget som finns som ifyllbar pdf. Svara på frågorna hemma innan du kommer till antagningsprövningen. Skriv ut och ta sedan med dig intervjuunderlaget till oss.

5. Efter antagningsprövningen

Försvarsmaktens HR-centrum (HRC) beslutar om vilka som ska antas till specialistofficersutbildningen. När antagningsprövningen är avslutad lämnar yrkesvägledaren besked om du är godkänd eller inte.

Vill du veta mer om SOU/OP?

Läs mer om hur det är att jobba som specialistofficer och officer på Försvarsmaktens webbplats. Där kan du också läsa mer om antagningskraven och om utbildningen.

Sidansvarig: Kommunikationsfunktionen
Granskad: 2020-11-10

Skriv ut