Till sidans innehåll

Polisutbildningen

Välkommen till Rekryteringsmyndigheten. När du ansöker till polisutbildningen är det vi som administrerar din ansökan. Vi genomför också testerna och undersökningarna under den medicinska och psykologiska prövningen. Det gör vi på uppdrag av Polisen.

Har du vistats på det Kinesiska fastlandet (inklusive flygplatser) eller annat område med känd spridning av coronavirus (2019-nCoV) inom fjorton dagar före symtomdebut och har feber, hosta eller andfåddhet så ska du inte genomföra någon prövning vid Rekryteringsmyndigheten. Istället för att besöka oss stannar du hemma och kontaktar 1177 för rådgivning.

Ska du genomföra prövning får du boka om din prövningstid eller kontakta kundsupporten. Du når kundsupporten på nummer: 0771- 24 40 30 eller via mail kundsupport@rekryteringsmyndigheten.se

 

Nu öppnar ansökan till polisutbildningen

Ansök till polisutbildningen >>

Vanliga frågor och svar om antagningsprocessen>>

Ny antagningsprocess till polisutbildningen

I januari 2020 infördes en ny antagningsprocess för ansökan till polisutbildningen med nya giltighets- och spärrtider. För antagning till utbildningsstart höstterminen 2020 gäller ny ansökan och prövning enligt den nya antagningsprocessen.

Nuvarande giltighetstider gäller till och med skolstart vårterminen 2020 vilket innebär att inga godkända prövningsresultat som erhållits 2019 kan återanvändas i den nya antagningsprocessen. 

Den som vid årsskiftet 2019/2020 har en gällande spärrtid på säkerhetsprövningen kommer inte kunna söka i den nya antagningsprocessen förrän spärrtiden gått ut. 

 

 

Så här funkar det

För att bli antagen till polisutbildningen måste du bli godkänd i alla delmoment.
Läs mer

Sidansvarig: Kommunikationsfunktionen
Granskad: 2020-01-20

Skriv ut