Till sidans innehåll

Boka prövning, resa och boende

Resa med egen bil till och från prövningen
Du kan resa med egen bil till och från prövningen och få milersättning för det (max 800 kr). Ersättningen omfattar endast resan, inte kringkostnader såsom parkering. Ersättning för resan söks på separat blankett som du får på prövningskontoret. 

Har du frågor om din ersättning tar du kontakt med polisens HR-kompetens på 114 14 eller hr-kompetens@polisen.se

  

Boka tid för prövning

Om du uppfyller kraven och är behörig så får du möjlighet att boka tid för prövning. Du bokar själv din tid via "Min sida".

Resa och boende i samband med prövning

Du kan boka resa med tåg mellan orten som du är folkbokförd på och prövningsorten. Du bokar din resa via den länk som kommer upp på "Min sida".

Om du behöver övernattning i samband med din prövning bokar du själv ditt boende. Tänk på att boka ett boende som går att avboka eftersom du inte får ersättning om din prövning av någon anledning blir inställd. För boendet kan du som mest få en ersättning på 1500 kronor, oavsett om det är för en eller flera nätter.

Möjligheten att få ersättning för boende gäller inte för dig som bor i Stockholms län eller i Malmö kommun.

Boende på Gotland

Du bokar själv dina biljetter för båtresan Visby-Nynäshamn och biljetter till båtbussen. Du har rätt till 800 kronor i ersättning för dina utlägg. Om du behöver övernattning i samband med din prövning bokar du själv ditt boende. För boendet kan du som mest få en ersättning på 1500 kronor.

Du måste vara boende på Gotland för att få ersättning för båtresa och boende i samband med din prövning.

Begär ersättning

Blanketter för att begära ersättning hittar du på "Min sida", skriv ut blanketten och ta med till prövning. Glöm inte bort att spara kvitton för dina utlägg.

Har du frågor om din ersättning tar du kontakt med polisens HR-kompetens på 114 14 eller hr-kompetens@polisen.se

Boka om tid

Blir du sjuk eller får annat förhinder använder du länken "Boka om tid för prövning" under "Min Sida". Har du bokat resa och boende ansvarar du själv för att boka om dessa.

Boka vägledande samtal

För att byta utbildningsort, aspirantplats eller skolstart behöver du boka ett vägledande samtal, det gör du via "Min sida". 

Måltider

Även om prövningen kan upplevas som intensiv kommer det självklart att finnas tillfällen till pauser då du har möjlighet att äta och fylla på med ny energi.

I prövningen ingår inga måltider. Det innebär att du själv får stå för kostnader för måltider. Om du inte har med egen mat finns det möjlighet att handla frukost, lunch och middag i eller i anslutning till prövningslokalerna.

Sidansvarig: Kommunikationsfunktionen
Granskad: 2020-01-20

Skriv ut