Till sidans innehåll

Boka prövning, resa och boende

Boka tid för prövning

Om du blivit godkänd för att genomföra medicinsk och psykologisk prövning hos Rekryteringsmyndigheten kan du själv boka resa och boende, beroende på var du bor. Boka en tid för prövning så snart som möjligt efter att du har fått brevet från Rekryteringsmyndigheten för att vara säker på att få en tid som passar dig.

Så här gör du om du inte har något konto på Rekryteringsmyndigheten

1. Skriv in minsida.rekryteringsmyndigheten.se i din webbläsare.
2. Klicka på Registrera mig och legitimera dig med e-legitimation. Har du ingen e-legitimation kan du ange ditt personnummer för att beställa ett lösenord som skickas till din folkbokföringsadress.
3. När du skapat ett konto kan du boka en tid för prövning enligt nedanstående.

Så här gör du för att boka en tid för prövning när du har ett konto registrerat

1. Skriv in minsida.rekryteringsmyndigheten.se i din webbläsare.
2. Klicka på Logga in.
3. Logga in med e-legitimation eller ditt lösenord.
4. Under rubriken Mina ärenden väljer du Polisutbildning.
5. Under rubriken Boka tid för prövning hittar du de lediga tider som finns att boka.

Boka resa och boende

Information om hur du bokar resa och boende får du via vår länk Boka resa som blir tillgänglig under Min Sida efter att du bokat din tid för prövning.

Du kan boka resa med tåg eller färja (boende på Gotland) mellan orten som du är folkbokförd på och prövningsorten. Du bokar din resa och boende via Polismyndighetens resebyrå, som du når via Min Sida. Om du reser från Gotland måste du ringa Polisens resebyrå för att boka färjebiljetter, det gör du på telefon: 060-600 61 40.

Väljer du att resa på annat sätt, tillexempel med egen bil ersätts inte den resan. Vid bokning av boende gäller en övernattning. 

(innan du kan boka resa och boende måste du aktivera ditt konto, fyll i den e-postadress som du registrerat i samband med ansökan och följ instruktionerna. Har du rätt att boka resa och boende är din e-post registrerad av Rekryteringsmyndigheten)

Möjligheten att boka resa och boende gäller inte om du är folkbokförd i Stockholms län eller Malmö kommun och kallas till prövning i Stockholm respektive Malmö.

Boka om tid

Blir du sjuk eller får annat förhinder kan du använda länken Boka om tid för prövning under Min Sida. Har du bokat resa och boende måste dessa bokas om via telefon till Polisens resebyrå. Telefon: 060-600 61 40, öppet mellan 08-17. 

Måltider

Även om prövningen kan upplevas som intensiv kommer det självklart att finnas tillfällen till pauser då du har möjlighet att äta och fylla på med ny energi.

I prövningen ingår inga måltider. Det innebär att du själv får stå för kostnader för måltider. Om du inte har med egen mat finns det möjlighet att handla frukost, lunch och middag i eller i anslutning till prövningslokalerna.

Sidansvarig: Kommunikationsfunktionen
Granskad: 2018-12-20

Skriv ut