Till sidans innehåll

Publiceringsdatum: 2020-04-07

Information angående covid-19/Corona-viruset. Prövningsverksamheten stängd 23 mars till 20 april.

Rekryteringsmyndigheten stänger ner prövningsverksamheten i Stockholm och Malmö med start från och med måndag den 23 mars, i syfte att begränsa smittspridningen av cov-19 i samhället. 

2020-04-07 - Rekryteringsmyndigheten upphäver kallelser till mönstring för 717 ungdomar födda 2001

Rekryteringsmyndigheten har beslutat att upphäva kallelserna till mönstring för 717 ungdomar födda 2001 som skulle ha mönstrat under veckorna 17-21. Beslutet får de som berörs under vecka 14. Sedan tidigare har 1044 ungdomar födda 2001 upphävts från sin kallelse till mönstring.

Bakgrunden är att Rekryteringsmyndigheten, med anledning av det försämrade smittspridningsläget för covid-19, beslutat att inte kalla de med plikt då det inte är etiskt försvarbart att använda pliktlagen under rådande omständigheter.

2020-03-25 - Rekryteringsmyndigheten upphäver kallelser till mönstring för 1044 ungdomar födda 2001

Rekryteringsmyndigheten har beslutat att upphäva kallelser till mönstring för ungdomar som skulle mönstra under veckorna 14 till 16. Beslutet berör strax över 1000 ungdomar födda 2001. Bakgrunden är att Rekryteringsmyndigheten, med anledning av det försämrade smittspridningsläget för covid-19, beslutat att under en period inte genomföra mönstring. De som får sin kallelse till mönstring upphävd kommer få beslutet under vecka 13.

Du kan själv avboka din resa till prövningen här.

Egen ansökan

Den som är fortsatt intresserad av att göra en grundutbildning med värnplikt kan göra en egen ansökan på minsida.rekryteringsmyndigheten.se. Håll utkik på rekryteringsmyndigheten.se och i våra sociala medier där vi meddelar när ansökan öppnar. 

Mer information om att göra en egen ansökan finns på Försvarsmaktens webbplats jobb.forsvarsmakten.se och det går också att registrera sig på https://mitt.forsvarsmakten.se/registrera/bd63fb65836eea11a811000d3a288019 för att få en påminnelse när det finns möjlighet att göra en egen ansökan.

Om du har frågor
Behöver du komma i kontakt med oss kan du mejla till kontaktcenter@rekryteringsmyndigheten.se eller ringa på telefonnummer 0771-24 40 30. För öppettider och mer information se rekryteringsmyndigheten.se

--------------------------------------------------------------

Följande beslut gäller från och med 2020-03-20

Med syfte att begränsa smittspridningen av cov-19 i samhället har Rekryteringsmyndigheten beslutat att stänga prövningsverksamheten i Stockholm och Malmö från den 23 mars.
Beslutet innebär att det inte kommer att genomföras någon mönstring eller prövning från den 23 mars. Prövningsverksamheten beräknas starta igen den 20 april.

Till dig som är född 2001 och kallad till mönstring med totalförsvarsplikt
Prövningsverksamheten är i nuläget planerad att vara stängd under fyra veckor. Det innebär att du som har en tid bokad för mönstring innan 20 april kommer att få mer information via ”Min sida” under nästa vecka.

Till dig som ansökt till polisutbildningen eller gjort en egen ansökan till grundutbildning med värnplikt
Prövningsverksamheten är i nuläget planerad att vara stängd under fyra veckor. Det innebär att du som har en tid bokad före den 20 april behöver göra en ny ansökan. Vi bedömer att ansökan öppnar igen 20 april. 

Du kan själv avboka din resa till prövningen här.

För dig som är inkallad till repetitionsutbildning
För dig som är inkallad till repetitionsutbildning så gäller fortsatt din inkallelseorder. Du kommer att få meddelande från Rekryteringsmyndigheten om det sker förändringar i Försvarsmaktens övning som du är kallad till.

Vid frågor kan du höra av dig till Kontaktcenter, kontaktcenter@rekryteringsmyndigheten.se 0771-24 40 30

--------------------------------------------------------------

Uppdaterad information 2020-03-17

Till dig som är kallad till mönstring med totalförsvarsplikt

Rekryteringsmyndigheten har fattat beslut att de som ska mönstra i Stockholm eller Malmö under vecka 12 och vecka 13 kommer att få nya tider för mönstring från vecka 20 och framåt. För er som redan är på väg kommer mönstringen att genomföras under tisdagen den 17:e mars. För dig som är kallad till mönstring från vecka 14 och framåt gäller i nuläget att komma till mönstringen.

Bakgrunden till beslutet är de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten har kommit med under dagen. De mönstrande har på grund av att de kallas enligt lagen om totalförsvarsplikt ingen möjlighet att själva välja eller göra en riskbedömning avseende resor. Därför anser Rekryteringsmyndigheten att det inte är rimligt att med plikt kalla dessa till mönstring under det läge som är i samhället just nu.

Du kan själv avboka din resa till mönstringen här.

Till dig som har gjort en egen ansökan till grundutbildning med värnplikt eller gjort en ansökan till polisutbildningen

För övriga som har inbokade tider genomförs prövning på prövningsenheterna i Stockholm och Malmö. För de som vill göra en ombokning görs detta på ”min sida”.

Rekryteringsmyndigheten gör dagligen nya bedömningar utifrån det rådande läget och expertmyndigheternas rekommendationer.

Vid frågor kan du höra av dig till Kontaktcenter, kontaktcenter@rekryteringsmyndigheten.se 0771-24 40 30

--------------------------------------------------------------

Uppdaterad information 2020-03-13

Information angående Corona-viruset för dig som ska pröva vid Rekryteringsmyndigheten.

Om du har minsta tecken till luftvägsinfektion (feber, snuva, hosta eller andningsbesvär) ska du inte komma till Rekryteringsmyndigheten för prövning. Ska du genomföra prövning får du själv boka om din prövningstid via "Min sida" eller kontakta Kontaktcenter.

Du når Kontaktcenter på nummer 0771-24 40 30 eller via mejl kontaktcenter@rekryteringsmyndigheten.se

--------------------------------------------------------------

Uppdaterad information 2020-03-02

Har du vistats i Kina, Sydkorea, Iran, Norra Italien eller annat område med känd spridning av coronavirus (SARS-CoV-2) eller haft kontakt med bekräftat fall av covid-19 inom fjorton dagar före symtomdebut och har feber, hosta eller andningsbesvär? Om det stämmer ska du inte genomföra prövning eller mönstring hos Rekryteringsmyndigheten utan kontakta 1177 för rådgivning.

Ska du mönstra behöver du kontakta Rekryteringsmyndighetens kundstöd för ytterligare information vad som gäller ombokning. Ska du genomföra prövning får du själv boka om din prövningstid eller kontakta kundstöd. Du når kontaktcenter på nummer: 0771- 24 40 30 eller via mejl: kontaktcenter@rekryteringsmyndigheten.se

Sidansvarig: Kommunikationsfunktionen
Granskad: 2020-04-07

Skriv ut