Till sidans innehåll

Publiceringsdatum: 2017-09-01

Nu kallar vi ytterligare 450 personer till prövning

I början av augusti kallade vi 3 200 personer till den medicinska och psykologiska prövningen för de som har sökt polisutbildningen som startar våren 2018. I dagarna får ytterligare 450 personer en kallelse till höstens prövningar.

Över 9 000 personer sökte till polisutbildningen som startar våren 2018. Intresset var rekordstort. Till den medicinska och psykologiska prövningen på Rekryteringsmyndigheten finns ett begränsat antal prövningsplatser. För första gången fanns det fler sökande som uppfyllde kraven för att bli kallade än vad det fanns platser. 

I början av augusti fick de 3 200 sökande som hade högst meritvärde en kallelse till höstens medicinska och psykologiska prövning. Nu i dagarna får ytterligare 450 personer av de som var godkända en kallelse.

- I förra veckan fattade regeringen beslut om ett tillägg till vårt regleringsbrev. Tillägget innebär att vi under hösten ska prioritera prövningarna till polisutbildningen och att vi ska pröva ytterligare 225 personer, säger Sofie Engström, kommunikationsstrateg på Rekryteringsmyndigheten.

De personer som nu får en kallelse fick i somras besked om att de inte skulle kallas till prövningarna för polisutbildningen på grund av att det inte fanns tillräckligt många platser.

- Vi räknar med att många av de som nu får en kallelse har hunnit skaffat sig en annan sysselsättning. De kanske har fått ett jobb eller börjat en annan utbildning. Därför kallar vi 450 personer för att vara säkra på att minst 225 kommer till prövningen, säger Sofie Engström.  

Regeringens beslut innebär att vi under hösten inte kommer att kunna pröva alla de personer som söker frivilligt till Försvarsmaktens militära grundutbildning. Fram till och med november prövar vi i första hand de som har sökt till polisutbildningen. De personer som har sökt till Försvarsmakten och bokat en tid har kvar tiden, men det finns inga möjligheter att boka om den. Från och med december finns det lediga tider för de som söker till Försvarsmakten.

Regeringens beslut påverkar inte mönstringen. De personer som har fått en kallelse till mönstring kommer att kunna mönstra under hösten.

Sidansvarig: Kommunikationsfunktionen
Granskad: 2017-09-01

Skriv ut