Till sidans innehåll

Publiceringsdatum: 2017-12-15

Nu skickar vi ut antagningsbeskeden till polisutbildningen som startar våren 2018

Inom några dagar får du som har sökt och prövat till polisutbildningen som startar i januari 2018 veta om du har blivit antagen eller inte.

Drygt 9 300 personer sökte till vårens utbildning. Fler än 4 600 av de som sökte var behöriga och av dem kallade vi under hösten drygt 4 000 till medicinsk och psykologisk prövning hos oss på Rekryteringsmyndigheten. Nästan 2 400 kom till prövningen och 624 av dem får nu i dagarna besked om att de har blivit antagna. Polisutbildningen genomförs i Växjö, Umeå och Södertörn. I Växjö och Umeå kan man också läsa på distans.

Antalet utbildningsplatser har ökat kraftigt de senaste åren. Från 300 platser för några år sedan till dagens 800 platser. Trots det stora intresset och att vi på Rekryteringsmyndigheten under hösten har prövat fler sökande till polisutbildningen än någonsin tidigare kommer ett antal platser att stå tomma när terminen startar i januari.

Kraven för att bli polis är höga. Många uppfyller inte kraven och det är också många som inte fullföljer antagningen. Polisen presenterade under hösten ett antal förslag för att kunna pröva fler sökande till polisutbildningen. Att fylla utbildningsplatserna är en prioriterad fråga för både Rekryteringsmyndigheten och Polismyndigheten.

Läs mer

Antagningskraven

Förslag för att kunna pröva fler sökande 

Sidansvarig: Kommunikationsfunktionen
Granskad: 2017-12-15

Skriv ut